La Branche wijnimport
Het bedrijf achter de maandelijkse wijnkistjes

La branche

La Branche is opgericht door André Merlijn en Teun den Dunnen. Beiden waren we al werkzaam in de wijnhandel toen we in 1998 besloten de handen ineen te slaan en samen een bedrijf te beginnen.
Van meet af aan hebben we gewerkt aan een assortiment waarmee je gezien mag worden. We wilden groeien maar, wat mankracht betreft, een klein en compact bedrijf blijven. Daarom is er naast een fraai assortiment, van voornamelijk Europese wijnen, veel aandacht besteed aan de optimalisering van logistiek, automatisering en organisatie. We durven te stellen dat we met onze professionele aanpak en uitdagende assortiment een geschikte partner vormen voor iedereen die met wijn te maken heeft. Ja, zelfs wat prijzen betreft kunnen we met menig grote broer wedijveren.
Onze huidige doelstellingen zijn nog dezelfde als toen we begonnen. Ze hebben ons inmiddels een grote groep tevreden en loyale klanten opgeleverd en steevast ontvangen onze wijnen hoge waarderingen van de landelijke (wijn) pers. Naast Horeca en groothandel, onze doelgroepen, leveren wij ook aan particulieren en bedrijven.
U bent van harte welkom op ons kantoor annex proeflokaal aan de Nassaukade 165 in Amsterdam.
La Branche en golf
Als je je hele leven redelijk heb kunnen keepen, squashen en tennissen dan denk je al snel, “Dat golfen moet ik toch ook kunnen?” Dit bleek een ernstige misvatting en talloze malen was er de afgelopen jaren die overweging de golftas in het kanaal naast de dijk te gooien. Uiteindelijk heb ik aanvaard dat als je rond je 50e met golfen begint de verwachtingen niet te hoog mogen zijn. Ik heb inmiddels, had wel wat voeten in aarde, geleerd ook plezier te hebben op de dagen dat het van geen kanten gaat, te genieten van mooie slagen en alle afzwaaiers te relativeren. Gelukkig heb ik de jaren dat ik nu speel ervaren dat ik niet de enige ben en dat ook lage handicappers totale off days beleven. Een hele geruststelling!
Voor mij is Waterland de meest gezellige en gemoedelijke golfbaan die ik ken en voel me er al jaren thuis. Het is nog niet zo lang geleden dat je tussen oktober en april met lieslaarzen de baan in moest en 10 centimeter korter moest grippen omdat je tot aan je enkels in de modder stond. Als je dan nu ziet hoe de baan er bij ligt en hoe alle faciliteiten zijn verbeterd, kan ik maar een ding zeggen.

Chapeau!
André Merlijn