Wintergolf op Golf Waterland

Baanonderhoud en -gebruik in de winter

Je hebt het misschien al gemerkt maar op een bevroren of natte baan zijn er geen trollies en buggies toegestaan. Dit om het ontstaan van diepe sporen en stuk rijden van de baan te voorkomen. Dit is tevens de reden dat het gras momenteel langer is dan je gewend bent; de banden van onze maaimachines rijden de baan nu ook stuk. Natuurlijk doen wij, zodra het weer het toelaat, onze uiterste best dit onderhoud zo snel mogelijk weer uit te voeren.

Wintergreens

Incidenteel kan het zijn dat we gebruik maken van wintergreens. Dit gebeurt vaak als de green te nat is of als dooi (na een periode van vorst) ervoor zorgt dat de bovenlaag van de green ontdooid is maar de laag eronder nog bevroren is. In beide gevallen zorgen stappen op de green dat het kwetsbare greengras stukgaat en dat willen we graag voorkomen.

Als je gaat spelen met wintergreens raden wij aan de bal als deze binnen een clublengte van de hole is op te pakken en een ‘putslag’ bij je score op te tellen.

Hoewel de wisselende baanstatus golfers soms kan ontmoedigen is juiste deze tijd ideaal om te werken aan techniek en strategie. Op onze homepage kan je ook altijd de meest actuele baanstatus bekijken zodat je niet voor verrassingen als je aankomt.

De actuele baanstatus vind je hier!