Clubkampioenschappen Foursome Matchplay 2023

De eerste clubkampioenen zijn bekend! Het afgelopen weekend werd onder een brandende zon in tweetallen gestreden om Foursome Matchplay kampioen van Golf Waterland te worden.

Het was een heel gezellig toernooi waar niet alleen gestreden werd voor de 1e en 2e plaats maar ook om de Rode Lantaarn.

De deelnemers waren verdeeld in 4 categorieën; Heren, Heren Senioren, Heren Super Senioren en Dames.

Heren Super Senioren

Bij de Heren Super Senioren waren er slechts 3 teams ingeschreven. Hierdoor werd er zowel op zaterdag als op zondag maar 1 wedstrijd gespeeld. Lorenzo en Sijmen wonnen op zaterdag van Dick en John na een gezellige pot. Daarna mochten zij het op zondag opnemen tegen Gert Jan en Paul die op zaterdag helaas een bye hadden.

Lorenzo en Sijmen zijn de nieuwe kampioenen van 2023. Omdat er geen “verliezersronde was, werd in deze categorie geen “Rode Lantaarn”.

 

Dames

Bij de Dames waren 4 teams die om het kampioenschap gingen strijden. Opvallend daarbij is dat van de 8 dames er 4 waren die nog niet eerder aan de Foursome clubkampioenschappen mee hadden gedaan. Voor Melanie, Dagmar, Dominique en Marion was het hun debuut.

Marion werd op het allerlaatste moment aan het spelersveld toegevoegd omdat Daniële helaas geblesseerd af moest haken. En wat voor debuut was dat! In de finale tegen de kampioenen van 2022 Marjolijne en Jolanda speelden Cara en Marion een geweldig spannende wedstrijd. Hierin ging het aanvankelijk gelijk op, maar na hole 14 stonden Cara en Marion 3 up met nog 4 holes te gaan.  Uiteindelijk moest het op na 19 holes (hole 1) beslist worden en de eer ging naar Cara en Marion.

Yvonne mocht helaas de Rode lantaarns ophalen bij de wedstrijdtafel.

Heren Senioren

Ook bij de Heren Senioren waren er 4 teams die om de eer gingen strijden. René en Edgar namen het op zaterdag op tegen Kevin en Gerlof. Mark en Charley stonden tegenover Ronald en Kris. De competitie teams van de voorjaarscompetitie waren hier dus goed vertegenwoordigd waarbij op zondag de teamgenoten het tegen elkaar uit moesten vechten. Hierbij eindigden René en Edgar op plaats 3 en werden Mark en Charley de eigenaren van de Rode Lantaarns. De strijd tussen Kevin & Gerlof en Ronald & Kris was ook een hele spannende, die op hole 18 werd beslist in het voordeel van Kevin en Gerlof.

Heren

Bij de Heren vertrokken zaterdag 8 teams in viertallen de baan in. Zij hadden het ten opzichte van andere jaren gemakkelijk want er stond op zaterdag maar 1 wedstrijd gepland. Op zondag moesten er wel twee maal 18 holes gespeeld worden. Omdat zowel de winnaars als de verliezers verder mochten bleef het alle 8 teams ervoor gaan. In ronde twee leverde dit om 8:00 uur ’s morgens de volgende halve finales op. Jesse en Bas speelden tegen Frank en Bas. En Yoeri en Serwin speelden tegen Joop en Alexander.

In de tweede ronde speelden ook de verliezers uit de eerste ronde tegen elkaar. Hierbij was het natuurlijk zaak om niet in de “finale” om de Rode Lantaarn te komen.

Jeroen en Natha namen het daarbij op tegen Harrie en Peter en Ralph en Daan speelden tegen Raymond en Barry.

Na de ochtend, waarin de temperatuur al opliep tot boven de 30 graden, mochten de heren na een lunch weer het veld in om de uiteindelijke ranking te bepalen. Wie werd 1 en 2 en wie laatst?

Jesse en Bas zijn de clubkampioenen van 2023 met Yoeri en Serwin op de tweede plaats. Raymond en Barry wilden eigenlijk in de categorie Senioren uitkomen, maar op verzoek van de wedstrijdleiding speelden zij toch mee met de Heren. Zij zijn nu in het bezit van een prachtige rode Lantaarn maar gaven zich niet gemakkelijk over. Pas op hole 1, ondertussen de 37e hole voor deze heren, verloren zij van Jeroen en Natha.

Nog enkele sfeer foto’s van de spannende strijd om de rode lantaarn.

Tot slot willen wij alle deelnemers bedanken voor de enthousiaste deelname. Speciale dank gaat uit naar Edgar voor de foto’s, op zaterdag de marshall en op zondag Albert en Lucy voor het rondbrengen van de ijsjes. En aan alle supporters en toeschouwers die in en langs de baan kwamen kijken en al het horeca personeel die de soms toch wat de chaotische gang van zaken op het terras, tot een goed einde wisten te brengen.

Op naar de volgende clubkampioenschappen. Vergeet niet in te schrijven!

De wedstrijd organisatie,

Cara, Jolanda en Frank