ONZE GOLFBANEN

Onze Championship Course

Waag het ritje over onze slingerende, smalle dijk in Amsterdam-Noord en ervaar hoe een rondje golfen in Amsterdam ook kan zijn. Rustig golfen in Amsterdam..?! Zeker, het kan echt. Mocht u zo’n vijf jaar geleden voor het laatst bij ons een rondje hebben gelopen, komt u dan zeker nog eens terug. Onze greenkeepers hebben de baan grondig aangepakt.

Onze sterk verbeterde en nog altijd authentieke polder/parkbaan biedt u dan ook steeds mooiere en groenere vergezichten. Wij hebben niet voor niets in 2014 de NGF A-status behaald. We zijn enorm trots op onze greenkeepers dat we dit voor elkaar hebben gekregen.

En niet alleen onze grote baan ziet er vele malen beter uit. Sinds 2014 is door de NGF bovendien onze Par 3-baan qualifying verklaard. Dus een goede Q-kaart lopen is bij ons een stuk eenvoudiger geworden. Hoewel…

Wie denkt dat onze baan kurkdroog en makkelijk bespeelbaar is geworden, gaat direct nat. Op de fairway mag dan inmiddels honderden meters aan drainage liggen, de vele waterhindernissen daaromheen liegen er nog steeds niet om.

Bij Golfbaan Waterland Amsterdam houden we onze golftradities graag in ere. Water is er daar een van. De baan biedt dan ook nog steeds voldoende uitdaging. Voor zowel de ervaren golfer als de beginner.

Download hier de playing handicap cards voor de dames & de heren. En hier voor de Par-3 baan voor dames en heren.

Onze par 3-baan

Onze 9 holes Par 3-baan is sinds 2014 Qualifying. Een Q-kaart lopen kan dus nu ook op onze Par 3-baan.

Hoe fijn om als beginnende golfer nog even te wennen aan een kaart lopen? Of om uw examenrondje nu hier te kunnen lopen? Veel van onze cursisten vinden het prettig daar de grote baan niet voor in te hoeven. Dus wilt u nog even oefenen voor uw GVB examen? Of gewoon af en toe een rondje lopen? Ontdek onze verbeterde Par 3-baan.

Om er op te mogen spelen heeft u alleen een zg. lokale baanpermissie nodig. Geen GVB of handicap 54. Wij vragen dus niet meer dan enige basiskennis van de golfregels en het -spel. We koesteren onze Qualifying-status. Maar vooral uw veiligheid.

Bent u een ervaren golfer? Onderschat ook dan onze Par 3-baan niet. Probeer het eens uit. Er zijn u vele lage handicappers voorgegaan. De lengtes van de holes variëren van 60 tot 145 meter. De ideale manier dus uw – vaak alles bepalende – korte spel te blijven oefenen.

ONZE WEDSTRIJDEN

Golfbaan Waterland Amsterdam heeft een actieve wedstrijdcommissie en organiseert voor spelers van verschillende niveaus wedstrijden en toernooien. Wilt u dus in wedstrijdverband golfen op Golfbaan Waterland Amsterdam, dan kan dat.

Regelmatig wedstrijden georganiseerd door de Waterlandse Golfclub. U leest er over op de website van de Waterlandse Golfclub. Daar vindt u ook een uitgebreide wedstrijdkalender.

Ook kunt u uw eigen wedstrijden bij ons organiseren. Of door ons laten organiseren, net wat u wilt. Naast wedstrijden kunt u ook bij ons terecht voor andere evenementen en feestjes. En golfclinics op maat. Lees er alles over bij ‘Iets vieren‘.

ONZE TARIEVEN

Onze greenfees per 1-7-2021

TARIEVENGROTE BAAN 9 HOLESGROTE BAAN 18 HOLESPAR 3-BAAN DAGKAART
DOORDEWEEK€ 30€ 50€ 15
WEEKEND€ 35€ 55,00€ 15
EARLY BIRD*€ 25,00€ 38,00n.v.t.
TWILIGHT**€ 25,00€ 40,00

* Onze early bird-tarieven zijn seizoensgebonden en gelden uitsluitend als u voor 08.00 uur ’s ochtends start (niet geldig in het weekend en feestdagen)

**  De twilight tarieven gelden indien u na 19:00 start

ANWB-golf en GCN

ANWB- EN GCN GOLFLEDEN

Wij bieden voor u als ANWB- en GCN golflid naast onze zg. ‘standaard ANWB- en GCN korting’ vaak interessante afwisselende acties.

Let u er wel op dat u ons uw NGF-golfpasje van dit jaar laat zien? Dus niet uw ANWB-wegenwachtpasje…? Bent u lid van ANWB- of GCN golf dan staat dat vermeld op uw NGF-golfpasje.

Waar u op kunt rekenen als ANWB- en GCN golfer is onze vaste ANWB- en GCN korting van 10% op onze gewone greenfee- tarieven.

JARIGE
U bent maar eens in het jaar jarig. Een mooiere dag als uw verjaardag is er niet. Dé dag in het jaar waarop u het helemaal voor het zeggen hebt. En dus gaat u golfen. Dat zouden wij doen. Dus ons mooiste cadeau aan u? Dat u op uw verjaardag gratis bij ons komt golfen, 9 of 18 holes, u mag kiezen. Omdat u jarig bent!

* alleen op vertoon van uw ID, dus vergeet u ‘m niet?!

Onze local rules & etiquette

We kennen het allemaal wel. Ergernissen in de baan. Je hebt een vreselijke afzwaaier naar rechts. Daarna nog een naar links. De derde is in het water. En dan heb je ook nog die flight voor je…. Vreselijk hoe ze met elkaar lopen te keuvelen en naar alle ballen blijven zoeken. Slow-play. Misschien wel de grootste ergernis in de baan. De vraag is dan: wat doe je?

Automatisch kom je dan uit op de etiquette van het golfspel. Bij de etiquette draait het in feite om drie dingen:

  • respect voor jezelf
  • respect voor anderen en
  • respect voor de natuur

Op Golfbaan Waterland Amsterdam is iedereen meer dan welkom om te komen golfen. Zowel leden als vrije golfers. Zowel ervaren golfers en pro’s als ook onze cursisten die net hun hcp 54 hebben gehaald. Dat betekent dat we elkaar soms een beetje moeten helpen. Dus elkaar praktische tips geven om bijvoorbeeld de vaart in het spel te houden, moet kunnen vinden wij. Zolang het met respect gebeurt. Dan kan iedereen een fijn rondje golfen. Het liefst 9 holes in zo’n 2 uur en 18 holes in 4,5 uur. Wel op tijd dus…

Maar het laatste wat u wilt is haasten. Dus vragen wij onze golfers tien minuutjes voor de starttijd bij hole 1 te zijn. Of hole 10 als u de 2e negen loopt. Dan hebt u alle tijd om u voor te bereiden. Zonder stress. Ook bij de receptie. Flights starten bij ons elke tien minuten. Soms 2-ballen en 3-ballen maar op drukke dagen ook flights van 4. Zeker bij mooi weer. Dan kan het dus druk zijn. Het genieten begint dus eigenlijk al als u op tijd vertrekt van huis of uw werk.

Ervaart u toch stress in de baan door een flight voor of achter u. En is het lastig dit zelf op te lossen. Belt u dan gerust onze marshal (0649183517). Onze marshals zijn er voor u. Om u te helpen. Zij willen zoveel mogelijk blije gezichten zien. Dat mag duidelijk zijn.

Download hier onze local rules als aanvulling op de algemene golfregels en etiquette.